MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow
Linotol Group förvärvar Tiller-Vimek

Linotol Group förstärker i Norge

Linotol Group förvärvar Tiller-Vimek

Paula Isaksson

Paula Isaksson har frilansat som journalist sedan slutet av 90-talet. Hennes specialområde är samhällsbyggnad med inriktning på byggnadsteknik, arkitektur och stadsplanering. Hon skriver också om energifrågor. På fritiden tragglar hon italienska glosor och drömmer om ett liv bland olivträd och vinstockar.

Linotol Group har förvärvat Tiller-Vimek som är en norsk leverantör av golvlösningar. Syftet är att stärka koncernens position som den ledande leverantören av industriella golvlösningar i Norden.

Tidigare i år förvärvade Accent Equity en majoritetsandel i Linotol och C Holmqvist Entreprenad. Linotol och C Holmqvist bildade vad som idag är Linotol Group. Tiller-Vimek specialiserar sig på golv för industri- och logistikanläggningar och är en av de största leverantörerna av golvlösningar i Norge. Företaget har cirka 35 anställda och genererade försäljning på 204 miljoner NOK år 2022.

Tiller-Vimek blir basen för koncernens verksamhet i Norge. Grundarna av Tiller-Vimek kommer att återinvestera i Linotol Group och behålla sina nuvarande ledningspositioner.

– Genom att gå med i Linotol Group får vi tillgång till en bredare marknad och kan vara mer konkurrenskraftiga i projekt där vi kan dra nytta av resurser och kunskap från Linotol. Vi är mycket glada över att kunna behålla vårt team av engagerade medarbetare, och ser fram emot att fortsätta växa tillsammans med Linotol Group, säger Ola Stormorken, vd för Tiller-Vimek.

Michael Larsson, vd för Linotol Group säger:

– Vi tror starkt på sammanslagningen av Linotol Group och Tiller-Vimek och ser mycket fram emot att växa tillsammans. Tiller-Vimek har ett utmärkt rykte tack vare sitt högkvalitativa erbjudande och är idealiskt positionerat för att fortsätta sin lönsamma tillväxtresa.

Transaktionen slutfördes den 30 november 2023.

Läs mer