MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow
JMs styrelse har utsett Mikael Åslund till ny vd och koncernchef från och med den 1 juni 2024

Mikael Åslund ny vd och koncernchef på JM

JMs styrelse har utsett Mikael Åslund till ny vd och koncernchef från och med den 1 juni 2024

Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

JMs styrelse har utsett Mikael Åslund till ny vd och koncernchef från och med den 1 juni 2024. Han kommer att efterträda Johan Skoglund som vid samma tidpunkt går i pension.

Mikael Åslund kommer närmast från rollen som Affärsenhetschef JM Fastighetsutveckling och har varit anställd i JM sedan 2000. Han har en civilingenjörsexamen från Luleå Tekniska Universitet och har genomgått civilingenjörsprogrammet på Handelshögskolan i Stockholm. Mikael är bosatt i Stockholmsregionen.

– Mikael Åslund har mångårig både operativ och strategisk erfarenhet inom JM och har gedigen kunskap om JMs kärnaffär och förutsättningar på marknaden, säger JMs styrelseordförande Fredrik Persson.

– Jag är tacksam för styrelsens förtroende och ser med ödmjuk entusiasm fram emot att få möjligheten och ansvaret att leda JM. Efter många års erfarenhet av arbete i företaget på olika befattningar har jag god förståelse för bolagets förutsättningar. Jag ser mycket fram emot att tillsammans med alla mina kollegor fortsätta utveckla företaget och skapa långsiktigt värde för JMs aktieägare, säger Mikael Åslund.

Läs mer