Nackademin erbjuder kostnadsfria utbildningar.
Myndigheten för Yrkeshögskolan har meddelat vilka YH-kurser som får starta hösten 2023. Nackademin kan nu öppna upp för anmälan till 13 relevanta utbildningar för yrkesverksamma inom framförallt IT och Samhällsbyggnadssektorn.
De nya YH-kurserna är framtagna för att möta de specifika behoven inom bland annat byggbranschen där behovet av kompetensutveckling ökar. Utbildningarna fokuserar på områden där det idag råder en stor kompetensbrist och där yrkesverksamma på kort tid kan uppgradera sin kompetens för att kunna hinna med i den snabba förändring som nu sker på arbetsmarknaden.
– Det är helt fantastiskt att vi i Sverige har möjlighet att gå kurser på den här nivån helt kostnadsfritt och vi räknar med att företagsledare och chefer uppmuntrar och skapar förutsättningar för sina medarbetare att anmäla sig. Vi förstår vikten av att ha rätt kompetens inom ett företag och hoppas att dessa nya kurser kommer att bidra till att göra stor skillnad i branscherna, säger Astrid Westfeldt Corneman, vd på Nackademin.
En av de största utmaningarna är att säkerställa Sveriges kompetensförsörjning för att fortsätta vara konkurrenskraftiga. Nackademin vill spela en viktig roll i processen genom att erbjuda utbildningar som riktar sig till yrkesverksamma inom olika branscher.
Byggbranschen står inför stora förändringar med allt högre krav på miljöcertifieringar för att få ner miljöpåverkan. För att framtidssäkra branschen startar Nackademin kurserna Klimatdeklarationer, Cirkulärt byggande och återbruk samt Energioptimering med förnybara källor för fastigheter och infrastruktur.
– YH-kurser erbjuder en direkt koppling till arbetslivet och ger yrkesverksamma möjlighet att utveckla yrkesspecifika färdigheter, säger Mette Svensson, Affärsutvecklare på FöretagsNackademin.
Nackademins nya kurser är nu öppna för ansökningar, läs mer via länken nedan:
https://nackademin.se/kursutbud/?utm_source=mynewsdesk&utm_medium=organsiskt&utm_campaign=yh-kurs23
Finland har tagit viktiga steg för att främja en cirkulär ekonomi i byggsektorn genom att introducera nya standarder och förordningar för återvinning av betong. Detta initiativ syftar till att minska byggavfall och öka användningen av återvunnet material i olika byggprojekt.
Ar2CorD, eller Arctic Climate Concrete Durability, är ett forskningsprojekt som tar sig an en av byggindustrins största utmaningar: att skapa hållbar klimatförbättrad betong, eller LCC, Low-Carbon Concrete, för extrema klimat. Projektet, som leds av UiT Norges arktiska universitet och finansieras av EU:s Interreg Northern Periphery and Arctic-program, samlar forskningsinstitutioner och industripartners från hela Norden.
Vid den framtida Korsvägen-stationen i Göteborg sker nu arbete som beskrivs som unikt i sitt slag. Här byggs en bergtunnel som bryter med traditionella metoder – betongpelare ersätter bergpelare.