MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow
Norsjö Betong köps av Prefabmästarna

Norsjö Betong köps av Prefabmästarna

Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Prefabmästarna Sverige har förvärvat Norsjö Betong och utökar därigenom sin kapacitet inför de kommande industriella satsningarna i norr.

Prefabmästarna Sverige AB utökar sin kapacitet inför de kommande industriella satsningarna i norr när man den 25 juni 2024 förvärvade samtliga aktier i Norsjö Betong AB. Norsjö Betong kommer inledningsvis att fortsätta som ett eget självständigt bolag men kommer med tiden att fusioneras ihop med Prefabmästarna.

Norsjö Betong är ett företag inom prefabricerad betong med säte i Norsjö, Västerbottens län. Företaget, som grundades på 1940-talet, är ett familjeföretag med ett omfattande produktutbud inom betong för kunder från Mälardalen och norrut. Idag har företaget cirka 30 anställda och man omsatte cirka 65 MSEK under 2023.

– Det känns helt rätt att en av Norsjö Betongs trognaste kunder och samarbetspartner under alla år går in som ägare av Norsjö Betong. Det finns stor potential i Norra Sverige och med en stark ägarstruktur som besitter nödvändig kompetens får vi bättre utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för verksamheten i dag och för framtiden, säger Magnus Stenmark, vd och tidigare ägare för Norsjö Betong.

Prefabmästarna Sverige har sin bas och fabriksanläggning i Öjebyn utanför Piteå, där de tillverkar upp mot 55 000 ton färdiga betongelement per år. Bolaget ägs av de finska aktörerna Lujabetoni samt YBT, och man omsatte cirka 290 MSEK under 2023.

Läs mer