MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Ny operativ chef på Thomas Concrete Group

Redaktionen

Bakom "Redaktionen" döljer sig flera journalister. Vi använder den signaturen främst när vi tvättat pressmeddelanden eller tagit något från andra källor.

Ny organisation sedan 15 juni.

Lennart Björnström var tidigare CIO och Head of Business Development på Thomas Concrete Group. Hans nya titel är COO (Chief Operating Officer) med ansvar för koncernens it, affärsutveckling och forskning & utveckling. 

– Vi har redan idag ett nära samarbete mellan it och vår produkt- och affärsutveckling och ser stora synergier med detta. Tanken med den nya organisationen är att dra ännu större nytta av vår höga tekniska kunskap och digitaliseringens möjligheter, säger Hans Karlander, vd och koncernchef för Thomas Concrete Group. 

I takt med ökande hållbarhetskrav för branschen har Thomas Concrete Group som ambition att fortsätta driva på utvecklingen mot ett mer hållbart byggande.  

– Forskning och teknisk utveckling, tillsammans med data, moderna analysverktyg och AI, kommer att vara viktiga för att få kunskap kring hur vi gör vår klimatförbättrade betong ännu bättre. Vi har kommit långt på vår digitaliseringsresa och vi bygger vidare för att leda utvecklingen och integrera våra samarbetspartners ännu närmare. Vår ambition att uppfattas som bäst i vår bransch ligger fast och den nya organisationen underlättar det fortsatta arbetet, säger Lennart Björnström.

Den nya organisationen började gälla 15 juni. Ansvariga för respektive team är: 

  • Mikael Karlsson, IT-chef
  • Anna Eliason, Affärsutvecklingschef 
  • Ingemar Löfgren, som fortsätter som Forsknings- och utvecklingschef samt ansvarig för C-Lab

Utöver sin roll som COO kommer Lennart Björnström även fortsättningsvis ingå i Thomas Concrete Groups koncernledning.


Läs mer