MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Ny vd på Vinninga Cementvarufabrik

Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Styrelsen i Vinninga Cementvarufabrik har utsett Salih Basic till ny vd för Vinninga Cementvarufabrik. Salih tillträder den 1 november 2024 och ersätter Torbjörn Nilsson som avslutar sin anställning på bolaget under november.

Salih Basic är idag vd för Byggsystem Direkt, en roll som han kommer att fortsätta att inneha framåt parallellt med rollen som vd för Vinninga Cementvarufabrik. Båda bolagen ingår i S:t Eriks-gruppen.

¬ Salih är en erfaren ledare med gedigen erfarenhet av att leda och utveckla organisationer samtidigt som han har stor kännedom om byggbranschen genom sina tidigare roller inom bland annat Derome-koncernen. Jag är övertygad om att han kommer utveckla verksamheten ytterligare och med Salih som ansvarig för såväl Byggsystem som Vinninga, ser vi också fina möjligheter till ett ökat samarbete inom koncernen, säger Magnus Ström, vd för S:t Eriks Gruppen och styrelseordförande för Vinninga Cementvarufabrik.

Vinninga Cementvarufabrik utvecklar och producerar produkter inom entreprenad, bygg- och lantbrukssektorn. Utbudet består idag främst av väggar, socklar, plansilos, stödmurar, och grundsystem.
Byggsystem Direkt erbjuder ett typgodkänt krypgrundssystem under varumärket Isolergrund med egen konstruktion och tillverkning. Utöver krypgrunder erbjuder Byggsystem också sockelelement, måttanpassade loftgångar och stödmurar.

 

Läs mer