MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Nyheter från Fuchs

Betongvärlden
Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Släpp- och skyddsmedel biologsikt nedbrytbar.

Företaget Fuchs presenterar två nyheter. Den ena är Betonex Eco, ett släpp- och skyddsmedel för betongbilar, entreprenadmaskiner och annan utrustning. Den levereras i brukslösning som emulsion och är baserad på vegetabiliska- och esterbaserade oljor. Detta medför ett antal fördelar som att produkten är fri från mineralolja och lösningsmedel, att den är biologiskt nedbrytbar enligt OECD 301C samt att den är märkningsfri enligt CLP-förordningen.

Deras andra produkt är Sok Aqua Plus, som främst används vid tillverkning av prefabricerade byggnadselement och är lämplig på stålbelagda, plastbelagda och hyvlade träformar samt även på vertikala formar. Produkten förhindrar porbildning, innehåller rostskydd. Den  är en bruksfärdig miljöanpassad formemulsion baserad på förnyelsebara råvaror, över 80 procent av den förnyelsebara råvaran är lätt biologiskt nedbrytbar enligt OECD 301D.

För mer information klicka här.

Läs mer