MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Nytt projekt ska förhindra brott i byggbranschen

Redaktionen

Bakom "Redaktionen" döljer sig flera journalister. Vi använder den signaturen främst när vi tvättat pressmeddelanden eller tagit något från andra källor.

Byggföretagen lanserar pilotprojekt för att stävja oegentligheter.

Nu lanserar Byggföretagen pilotprojektet Sunda byggen. Ambitionen är att leverera en kvalitetssäkrad metod för att försvåra kriminell verksamhet på byggarbetsplatser. Projektet sker i samarbete med Byggföretagens medlemsföretag Brixly och beställaren Göteborgs Stad.

– Byggföretagen vill ha en byggbransch som är attraktiv, sund och säker. Det gäller även byggarbetsplatserna. Det här pilotprojektet görs för att testa flera kraftfulla verktyg för att stävja oegentligheter i branschen, så att en färdig produkt blir så bra som möjligt, säger Johan Flodin, nationell projektledare för sund konkurrens på Byggföretagen.

Pilotprojektet pågår i sex månader och utgörs av ett av åtta kvarter som Framtiden Byggutveckling med hjälp av Brixly bygger för Poseidon längs Litteraturgatan i Göteborg.

Byggföretagens målsättning är att Sunda byggen kommer lanseras som en modell som hela branschen, både beställar- och entreprenörssidan, kan använda sig av i ett effektivt arbete för sund konkurrens.


Läs mer