MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Osmo lanserar betongolja

Redaktionen

Bakom "Redaktionen" döljer sig flera journalister. Vi använder den signaturen främst när vi tvättat pressmeddelanden eller tagit något från andra källor.

Nu släpps den första produkten för behandling av betong i Osmos sortiment.

Osmo 610 Betongolja är ofärgad, sidenmatt impregnering för betong, artificiell sten och oglaserad klinker inomhus. Den är aserad på naturliga vegetabiliska oljor och vaxer och särskilt lämpad för bords- och köksbänksskivor, fönsterbrädor, väggpaneler och golv m.m.

Betongoljan är mikroporös och släpper ut men inte in fukt i underlaget. Då den inte är filmbildande tränger den ner genom ytan och gör den smuts- och vattenavvisande samt tålig mot spill.

Den impregnerade ytan kan underhållas med Osmo 8026 Rengöringsspray som är färdig att använda. Ytterligare underhåll görs vid behov med Osmo 610 Betongolja.

Utöver impregnering av betong, artificiell sten, klinker kan produkten också användas till mikroporös natursten som exemepelvis granit eller kalksten med polerad, slipad eller rå yta. 

Osmo 610 Betongolja finns att köpa i färg- och byggfackhandlen över hela landet. En liter räcker till ca. 50 kvadratmeter vid en applicering. Produkten säljs i 0.75 och 2.5 liters burkar men det finns även småpåsar i butik för den som vill prova


Läs mer