MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Prenumerera på säkerhet

C3C Beredskap är ett nytt koncept för säkerhet.
Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

C3C Engineering skriver avtal om sina legoblock.

C3C Engineering säljer och producerar legoblock av restbetong, Ett utmärkt område för deras produkt är att skydda en viss plats eller en viss byggnad mot bränder, terror, översvämningar eller att farliga ämnen rinner ner i vattendrag.

Nu lanserar man tjänsten C3C Beredskap där kommuner och andra kan abonnera på en lösning som skyddar människor, miljö och samhällsfunktioner, mot bland annat höga vattenflöden.

– Myndigheter och företag jobbar idag aktivt med att förebygga och hantera kriser och olyckor. Men att ha permanenta skydd på alla de platser där en olycka kan ske är en omöjlighet. Vi vill vara med och bidra till ett tryggare samhälle där samhällsaktörer snabbt kan agera när och där det behövs – det är vår utgångspunkt för C3C Beredskap, säger Marcus Richardson, CEO på C3C Engineering.

Med den nya tjänsten, C3C Beredskap kan man istället för att köpa in utrustningen, abonnera på den. När en plats behöver skyddas aktiverar kunden tjänsten via en dygnetrunt-jour. C3C kommer då snabbt till den aktuella platsen för att montera och bygga upp skyddsutrustningen.

-Vi har hjälpt kommuner tidigare utan avtal, till exempel när Lagan svämmade över, men ska vi kunna bygga upp något större måste vi ha avtal, säger Marcus Richardson.

Med ett avtal kan C3C Engineering vara igång inom sex månader med ett lager av block och avtal med åkerier.

Kommunen betalar en månadsavgift, vi har avtal med 130 producenter så vi kan vara snabbt på plats. Vi kommer även ha en beredskapscontainer med saneringsmedel och lättare skydd, så det blir inte bara betongblock, säger Marcus Richardson.

Glenn Braun, affärsansvarig för C3C Beredskap.

Hos 3C3 Engineering kommer Glenn Braun vara affärsansvarig.

– Vi kommer tillsammans med kunden skräddarsyr ett avtal, som svarar upp mot de behov som kan dyka upp. När faran är över hämtar C3C all utrustning och kunden slipper förvara den hos sig, säger Glenn Braun.

Läs mer