MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Samlad hållbarhetssatsning från Peabföretag

Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Byggelement, Smidmek och K-System samlar ihop till en ny hållbarhetssamordnare. Det är Amanda Örtegren som tar plats, hon har tidigare hjälpt medelstora företag med certifieringar inom ISO och med träcertifieringarna FSC och PEFC.

Amanda Örtegren blir från starten i oktober stationerad i Göteborg, men kommer också att vara på plats vid fabriken i Ucklum utanför Stenungsund.

– Vi ska vara en långsiktigt hållbar verksamhet där vi förebygger negativ miljöpåverkan och har säkra och hälsosamma arbetsplatser. Därför är det här en mycket viktig roll med ett brett ansvarsområde och Amanda Örtegren har precis den kompetens och erfarenhet vi behöver för att tillsammans ta oss till nästa nivå i vårt hållbarhetsarbete, säger Jörgen Danielsson, KMA-chef vid för bolagen.

Läs mer