MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Svevia snyggar till Arlanda torg

Redaktionen

Bakom "Redaktionen" döljer sig flera journalister. Vi använder den signaturen främst när vi tvättat pressmeddelanden eller tagit något från andra källor.

Nya betongplattor kräver noggrann planering.

På uppdrag av Swedavia har Svevia startat renoveringen av det nya Sky City-området, även kallas Arlanda torg. Läget intill Sky City, flera hotell och flygledartornet kräver noggrann planering för arbetets utförande och logistik.

– Det som skiljer det här projektet från andra är framför allt att det känns väldigt roligt att få vara en del av den satsning som Swedavia gör på Arlanda, säger Rodrigo Gebrie, entreprenadchef på Svevia.

Projektet präglas av ambitionen att ha en låg klimatpåverkan med krav på val av material, varor, fordon och arbetsmaskiner. Så kallade ekobodar med extra isolering ska minska energianvändningen på arbetsplatsen. 

En av projektets utmaningar är anslutning till kontor, hotell och Arlandas flygledartorn och den hänsyn som krävs för alla som behöver passera arbetsplatsen. Bilar, bussar transporter och gående måste alltid kunna ta sig fram.

– För att lösa trafiklogistiken på bästa möjliga sätt har vi kopplat in Svevias specialister på trafikanordningar, berättar Rodrigo Gebrie.

Projektet är värt cirka 8 miljoner kronor och ska vara klart till mitten på oktober.


Läs mer