MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow
Thomas Concrete Group förvärvar resterande aktier i det polska betongföretaget Scanbet. Sedan tidigare i våras äger koncernen 84 procent.

Thomas Betong köper hela Scanbet

Thomas Concrete Group förvärvar resterande aktier i det polska betongföretaget Scanbet. Sedan tidigare i våras äger koncernen 84 procent.

Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Thomas Concrete Group förvärvar resterande aktier i det polska betongföretaget Scanbet. Sedan tidigare i våras äger koncernen 84 procent av bolaget.

– Såväl vi som de tidigare delägarna i Scanbet är överens om att det bästa sättet att driva och utveckla bolaget är att Thomas Concrete Group äger hela verksamheten. Det händer mycket inom betongbranschen just nu, inte minst inom hållbarhetsområdet. Förvärvet skapar förutsättningar för Scanbet att fortsätta vara en stark aktör inför framtiden, säger Hans Karlander, vd och koncernchef på Thomas Concrete Group.

Redan 2021 gick Thomas Concrete Group in som delägare i Scanbet. I våras förvärvade man ytterligare delar och blev majoritetsägare med 84 procent av aktierna.

– Scanbet har länge verkat på den svenska, polska och tyska marknaden och kompletterar vårt erbjudande av prefabricerad betong. Genom Scanbet får vi produktion och försäljning i fler länder även av dessa produkter och kan i framtiden bättre parera en varierande marknadssituation och olika ekonomiska lägen i branschen, säger Hans Karlander.

Scanbet har producerat prefabricerade betongelement i drygt 30 år. När Thomas Concrete Group nu tar över hela verksamheten är det ett bolag med totalt 200 medarbetare och en årsomsättning på 250 miljoner kronor. Förvärvet blev klart den 1 oktober.

Läs mer