Webers nya center för forskning och utveckling står nu färdigt i södra Stockholm.
Webers R&D-verksamhet har genomgått förändringar som innebär att R&D-centret i Malmö ersätts med ett nytt center i fabriken i Riksten i södra Stockholm.
I samband med omlokaliseringen har R&D-center i Vingåker utökats och liksom Riksten-fabriken anpassats och moderniserats för Webers forskning- och utvecklingsverksamhet.
– Omlokaliseringen innebär att R&D-centren kommer närmare varandra och bidrar till ett effektivare och närmare samarbete mellan viktiga funktioner i verksamheten. Det skapar förutsättningar för oss att ligga i framkant inom innovation och stötta vår resa att utveckla mer och fler hållbara lösningar, säger Webers forsknings- och utvecklingsdirektör Anders Anderberg.
Finland har tagit viktiga steg för att främja en cirkulär ekonomi i byggsektorn genom att introducera nya standarder och förordningar för återvinning av betong. Detta initiativ syftar till att minska byggavfall och öka användningen av återvunnet material i olika byggprojekt.
Ar2CorD, eller Arctic Climate Concrete Durability, är ett forskningsprojekt som tar sig an en av byggindustrins största utmaningar: att skapa hållbar klimatförbättrad betong, eller LCC, Low-Carbon Concrete, för extrema klimat. Projektet, som leds av UiT Norges arktiska universitet och finansieras av EU:s Interreg Northern Periphery and Arctic-program, samlar forskningsinstitutioner och industripartners från hela Norden.
Vid den framtida Korsvägen-stationen i Göteborg sker nu arbete som beskrivs som unikt i sitt slag. Här byggs en bergtunnel som bryter med traditionella metoder – betongpelare ersätter bergpelare.