MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

World of Concrete India fyller tio år

Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Idag börjar World of Concrete India 2024 på Bombay Exhibition Centre i Mumbai. Evenemanget kommer att hållas från den 16-18 oktober 2024 med 300 utställare och 15 000 besökare väntas.

Indien är världens näst största producent av cement, efter Kina, och 2023 nådde cementmarknaden i Indien en imponerande volym på 3,96 miljarder ton och förväntas växa till 5,99 miljarder ton fram till 2032, vilket motsvarar en årlig tillväxttakt (CAGR) på 4,7 % från 2024 till 2032.

Indiens byggindustri har upplevt en aldrig tidigare skådad tillväxt de senaste åren och är på väg att bli världens tredje största byggmarknad inom de kommande 2–3 åren. Byggmarknaden förväntas nå ett värde av 1,4 biljoner USD år 2025.

World of Concrete India firar dessutom 10 år och idag utforskas innovationer inom betongteknik, inklusive en paneldiskussion med titeln “Byggbranschens förändrade ansikte: Kvinnliga ledare som katalysatorer”.

Imorgon är det fokus på fabriksbetong: med presentationer som “Utmaningar och möjligheter på den indiska marknaden för färdigblandad betong”, “Urbanisering med betong: RMC inverkan på kommersiell- och bostadsbyggnation” och “3D-printing ” Dessutom kommer en paneldiskussion att fokusera på “Avancerade material och kemikalier inom byggnation – Vad är nytt och vägen framåt”.

På fredag, dag 3, är det fokus på Drycotec Drymortar Association – Emerging Technologies, med diskussioner om ämnen som “Affärerna med lim”, “Torrbetong och andra revolutionerande produkter” och “Torrmurbrukindustrin 2030 – Ambitioner”.

Läs mer