MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Fond ger muralmålning i Hässelby

Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Tack vare Stockholmshems interna fonder för klimatåtgärder och sociala satsningar kunde 13 idéer från medarbetarna förverkligas under förra året.

– Vi vet att våra medarbetare har många idéer på hur vi kan bli mer klimatsmarta och hur våra bostadsområden kan bli tryggare. Genom de interna fonderna kan vi snabbt fånga upp de vardagsnära idéerna och se till att de blir verklighet, säger Anette Sand, Stockholmshems vd.

Sedan 2020 har Stockholmshem beviljat drygt sex miljoner kronor till medarbetarnas idéer.

– Jag är jätteimponerad av engagemanget! Genom fonderna kan var och en av oss direkt påverka vart pengarna ska gå och det skapar intresse och ansvarskänsla för viktiga hållbarhetsfrågor, säger Anette Sand.  

Ett av projekten som blev verklighet är konstnären Jonathan Josefssons muralmålningar i Hässelby. En mörk och i mångas tycke trist gångtunnel har fått ny belysning och färgglada målningar efter dialog med hyresgästerna vars idéer har inspirerat till konstverken.

Jonathan Josefsson.

Andra projekt som genomförts är en trädflytt i Rinkeby, biotoptak vid Valla torg och växtväggar i Rågsved.

Stockholmshem har två fonder, klimatfonden och bosociala fonden. Genom klimatfonden kan medarbetarna söka pengar till projekt som minskar klimatpåverkan eller ökar den biologiska mångfalden. Genom bosociala fonden finansieras projekt kopplade till trygghet och minskade skillnader i Stockholmshems bostadsområden.Foto porträtt: Martin Ek, övriga foton: Jonathan Josefsson.

Se fler bilder av Jonathan Josefsson här: JONATHAN josefsson / OLLIO (tumblr.com)

Läs mer