MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Huvudvärk, smörjfett och tussilago

Betongbruden

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag har kört betong sedan 2014 åt flera olika aktörer både i Stockholm och ute i landet. Mina intressen förutom betong är loppisar, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre. Inläggen och texterna i bloggen är mina personliga åsikter.

Betongbruden tillbaka efter påskledigheten.

Den första arbetsdagen efter en underbar påskledighet hos familjen i Österbybruk vaknade jag med huvudvärk. Det hade jag även gjort på natten och trots tabletter ville det inte ge sig. Jag visste att jag hade stådag, att jag inte hade någon körning för dagen så det kändes ju skönt i alla fall.

Åkte till fabriken för att finnas till hands på morgonen ifall de behövde mig vilket de inte gjorde så jag åkte till vår container i Bromsten och hämtade lite smörjfett och spolarvätska och passade på att snacka lite skit med en Skanskakollega. Sedan åkte jag till simhallen, lite simning, bubbelpool och bastu brukar vara skönt för de spända musklerna som är orsaken till huvudvärken.

Dagen därpå blev det körning och dagen startade med ett lass till reningsverket i Henriksdalsberget som byggs ut och uppgraderas så att de kommer att fördubbla sin kapacitet. Dagens gjutning var en vägg inne i berget och pumpade gjorde TP Betongpumpar AB med en av sina slangpumpar.

Därefter blev det två lass till Norrbackagatan strax intill Norra Tornen. Där gjöt man uppe på taket med hjälp av en mastpump. Tillbaks till fabriken och denna gång blev det ett lass till Årstafältet, också en mastpump och det såg ut som att man gjöt någon hög pelare. Såg mängder av tussilago, underbart! Jag såg min första för året igår så jag blev glad över att se så många, nu är det vår!

Lite rast blev det
och sedan fick jag ett lass sprutbetong till en del av tunnelbanebygget i Hammarby. Det var snabbt avklarat och sedan fick jag lass direkt till Norra stationsgatan, också sprutbetong till tunnelbanan. Där visade det sig att en bil lossade och en väntade så det blev över en timmes väntetid innan det var min tur. Passade på att ge bilen lite smörjfett och sedan hittade jag en fläck med internet till min stora glädje, inte så mycket mottagning i underjorden vanligtvis.

Tillbaks mot fabriken i köerna, första hundra metrarna tog tre minuter men sedan kördes första kilometern på sex minuter så då gick det undan! Eller nåt, skönt att man har betalt även i köerna vilket inte är en självklarhet i transportbranschen. Spolade bilen och gick hem efter strax över tio timmars jobb.

Läs mer