MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Rännkörning till Surbrunnsgatan

Rännskörning på Surbrunnsgatan.

Rännskörning på Surbrunnsgatan.

Betongbruden

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag har kört betong sedan 2014 åt flera olika aktörer både i Stockholm och ute i landet. Mina intressen förutom betong är loppisar, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre. Inläggen och texterna i bloggen är mina personliga åsikter.

Åsa på vift i storstan.

Jag fick en rännkörning in till Surbrunnsgatan, en kubik kantstensbetong och jag muttrade lite över det. Det brukar vara svårt att spola rännan inne i stan och det är betydligt jobbigare att få rent den på fabriken än direkt efter lossning. Kommer in till Surbrunnsgatan och ser att det jobbas i en korsning en bit fram. Stannar till vid bygget och möts av maskinisten som pekar hur jag ska ställa mig. På plats är en firma som heter Avala Bygg. De har funnits sedan 2017 och jobbar mot både privatpersoner och företag. De gör allt möjligt som tex ombyggnationer, totalrenoveringar, mark-och stenanläggning mm.

Det visar sig att de har tänkt lossa med grävmaskin istället för ränna, härligt! Jag får vända i korsningen, lite trångt men strax efter står jag på plats. Jag kliver ur bilen och ställer mig på stegen för att lossa. Man kan sitta inne i bilen och lossa men jag föredrar att stå ute, det är mer socialt och betydligt trevligare gentemot kunden.

Jag lossar betongen i skopan, halv skopa brukar vara lagom och sedan häller eller rakar man ur betongen ner på båda sidorna av kantstenen. Det är viktigt att det inte blir för mycket betong eftersom det ska på asfalt ovanpå och höjden måste stämma. Efter en stund är killarna nöjda och vi spolar av skopan och sedan åker jag tillbaks till fabriken för att spola för dagen.”

Måndag hela veckan!

Läs mer