MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Tillbaka hos en gammal bekant

Betongbruden

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag har kört betong sedan 2014 åt flera olika aktörer både i Stockholm och ute i landet. Mina intressen förutom betong är loppisar, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre. Inläggen och texterna i bloggen är mina personliga åsikter.

Blandade känslor för en betongnörd.

Ibland blir inte saker som man har tänkt sig. Jag hade tänkt köra för Betongindustri i många år, det kändes bra att köra för ett anrikt bolag känt för sin kvalitet och kompetens.  Av olika anledningar så blir det inte så framöver.  Jag kommer däremot att vara kvar hos Grann Åkeri AB och ha samma bil men jag kommer att köra åt en annan leverantör. 

Jag har lite svårt för förändringar och jag hatar att byta jobb så även om detta är ett val från min sida så har det skapat sömnlösa nätter och ångest. Jag är besviken över att det blev så här samtidigt som jag ser fram emot det som komma skall. Jag kommer självklart sakna mina goa kollegor, både bland chaufförer och annan personal. Det har varit ett par roliga år, jag har många fina minnen och som betongnörd känns det väldigt bra att jag hann köra åt Betongindustri innan de gick i graven. Betongindustri heter numera Heidelberg Materials Betong Sverige och det är inte samma bolag för mig.

Nu blickar jag framåt och från och med den första augusti kommer jag att köra för en gammal bekant, Swerock! Det känns spännande, det var Swerock jag körde åt i Särna och vi hade ett fint samarbete. Nu blir det fabriken i Länna som blir mitt nya hem. Där började faktiskt hela mitt betongliv då jag åkte med en polare som körde där för att jag skulle se om jobbet kunde vara något för mig.  Det kan man ju lugnt påstå att det var det.

Swerock är en av Sveriges största leverantörer av material och tjänster till bygg- och anläggningsbranschen, de är även en av Sveriges största betongleverantörer med fabriker på 40 orter och det känns jätteroligt att få köra åt dem framöver.

Sammanfattningsvis är jag ledsen men också glad över den nya möjligheten hos Swerock och jag vill önska alla gamla kollegor lycka till med de kommande utmaningarna.


Läs mer