MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Betolar får patent för acceleratorlösning

Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Betolar har beviljats ett patent i Finland för en accelerator utvecklad för den standardiserade cementblandningen CEM III/B.

Acceleratorn påskyndar den tidiga hållfasthetsutvecklingen hos klimatförbättrad betong, vilket gör det möjligt att uppnå vanliga avformningstider.

-Vår patenterade innovation banar väg för storskalig användning av cementblandningar i produktionen av betongelement och produkter, vilket avsevärt minskar koldioxidutsläppen och främjar hållbarhet inom byggbranschen. Dessutom möjliggör det användningen av klimatförbättrad sprutbetong inom gruvindustrin och den industriella tillverkningen av håldäck, säger Tuija Kalpala, vd på Betolar.

Patentet förväntas inte ha någon direkt påverkan på Betolars finansiella resultat. Betolar har beviljats nio patent och har ett betydande antal innovationer under patentprocess.

 

Läs mer