MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Nytt system för säkrare uppställning

Redaktionen

Bakom "Redaktionen" döljer sig flera journalister. Vi använder den signaturen främst när vi tvättat pressmeddelanden eller tagit något från andra källor.

Swerock investerar i säkerhet.

Swerocks nya eldrivna betongpumpar har det senaste fullflexibla uppställningssystemet installerat. Systemet ska säkra arbetsplatsen ytterligare och underlätta för maskinisten att utföra sitt arbete.

– Swerock sätter säkerheten först och det betyder också att vi måste investera i de absolut säkraste systemen och lösningarna, för våra medarbetare och våra kunder, säger Hans Orest, fordonsansvarig på Swerock

Det nya systemet iSC Fullflex är ett steglöst uppställningssystem för betongpumpar. Det innebär att stödbenen inte längre är begränsade till fasta uppställningspunkter som tidigare. Systemet indikerar exakt vilket arbetsområde som är möjligt och säkert vid vald uppställning. Det finns också avkänningspunkter som övervakar pumpen och hindrar den att användas utanför säkra och tillåtna ramar, vara i farozon för att välta eller sjunka genom marken.

– Betongpumpens största risk ute på arbetsplatsen är att den ska välta. Att det nya steglösa uppställningssystemet minskar denna risk avsevärt ser vi som den största fördelen. Vi är stolta över att få vara först ut med att använda det nya systemet, säger Hans Orest.  

Utöver uppställningssystem är Swerocks nya hybridpumpar utrustade med det uppdaterade styrsystemet Ergonic 3. Systemet har ett mer användarvänligt och driftsäkert gränssnitt med uppdaterad radiostyrning, pedagogiska displayer och enklare felsökning. 

Fakta:
Hybridpumparna kör på HVO fram till arbetsplatsen och kopplas sedan in med hjälp av ett 63 eller 125 ampereuttag för att drivas helt och hållet på el. Det innebär att utsläppen av koldioxid minskar väsentligt. I pumparna finns det ett system som är till för att alltid hålla nere förbrukningen. Maskinen reglerar automatiskt och kontinuerligt tryck, flöde och effekt för att hela tiden optimera energiförbrukningen vilket kan följas och styras via maskinens styrsystem. Oavsett driftläge skapas en reducerande ljudvolym vilket även i sig skapar en säkrare och mer behaglig arbetsmiljö. 


Läs mer