MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Backar mot Betonggalan!

Betongbruden backar 300 meter

Betongbruden backar 300 meter

Betongbruden

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag har kört betong sedan 2014 åt flera olika aktörer både i Stockholm och ute i landet. Mina intressen förutom betong är loppisar, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre. Inläggen och texterna i bloggen är mina personliga åsikter.

Åsa tar helg, möt henne på Betonggalan!

Som jag tidigare har berättat så gillar jag långkörningar. Här nere i Stockholm får man vara glad om det är mer än en halvtimmes körning till kunden så när jag fick ett första lass med 48 minuters framkörning härom morgonen så blev jag jätteglad. Underbart att starta dagen på det sättet.

Se Åsas egen film!

Lasset gick långt ut i Värmdöskogarna, jag hade fem kubikmeter med mig och det skulle lossas med ränna. Vägen blev mindre och mindre och jag passerade en liten tjärn (Särnakänsla!) och till slut mötte jag kunden som viftar att jag skulle backa in på en uppfart till höger. Backar in på en nybyggd väg som i slutet går lite uppför. Precis där det börjar gå uppför är det lite dålig mark så jag behöver ta lite sats. Jag ser dock inte hur det ser ut ovanför backen så jag kliver ur och kollar vilket var tur för rakt bakåt ovanför krönet är det ett par meter stup rätt ner till gjutformen! Hade inte varit optimalt att landa i den, det hade liksom tagit udden av den trevliga morgonen kan man säga.

Tar sats och kommer upp utan problem. Det är en jättemysig tomt som ligger vid en liten sjö. Här gjuter man en platta, vad den skulle vara till glömde jag att fråga. Jag älskar sådana här jobb, ute på landet, supertrevliga kunder och betongen var jättefin. När jag har lossat klart spolar jag rännan och sedan önskar jag kunden trevlig helg och beger mig hemåt. Det är för trångt att svänga ut från infarten med lastbil så jag får backa 300 meter i stugområdet innan jag kan vända. Inget bekymmer, vi är ju vana att backa på alla möjliga och (nästan) omöjliga ställen.

Nästa vecka är det dags för Betonggalan- hoppas vi ses!

Nära ögat i mörkret

Läs mer