MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow
Thomas Betong lanserar en klimatförbättrad skalvägg i nivå 4, vilket innebär en sänkning av klimatpåverkan med minst 40 procent.

Klimatförbättrad skalvägg från Thomas

Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Thomas Betong lanserar en klimatförbättrad skalvägg i nivå 4, vilket innebär en sänkning av klimatpåverkan med minst 40 procent. Bakom den nya produkten ligger receptoptimering och alternativa bindemedel har varit vägen framåt.

– Vårt prefabsortiment har fått ett mycket välkommet tillskott av vår nya skalvägg i nivå 4. Detta tack vare hårt arbete från vår produktutveckling och framför allt produktionsteamet i vår fabrik i Heby. Det är en helhet där allt räknas, så genom att jobba med receptoptimering och armering, energieffektivisering och minskat spill samt inte minst användning av alternativa bindemedel lyckas vi nå en reducering av klimatpåverkan med minst 40 procent, säger affärsområdeschef Per Ekendahl.

Efterfrågan på klimatförbättrade prefabprodukter ökar ständigt och hos Thomas Betong pågår ett intensivt arbete med att sänka koldioxidutsläppen.

– Vi nöjer oss självklart inte här. Vårt klimatförbättrade prefabsortiment växer hela tiden med nya produkter med ännu lägre klimatpåverkan. Ett fokuserat utvecklingsarbete pågår och vår senaste lansering är ett bevis på detta, säger Per Ekendahl.

Läs mer