MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Wingårdh blir personlig!

Betongvärlden
Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

“Jag har förändrats som person. Tidigare var jag inåtvänd, nu är jag extremt utåtriktad.”

Intervju med Gert Wingårdh på sofiero.se.

Den 5 maj öppnade Gert Wingårdh sin personliga utställning på Sofiero Slott i Helsingborg. Utställningen heter ”100% Wingårdh?” och visar ett antal arkitektprojekt, både i skiss- och modellform, men också ett urval av privata tankar och livshändelser som Gert Wingårdh brottades med under tiden skisserna växte fram och som på olika sätt har stakat ut nya riktningar på hans karriär.

Utställningen 100% Wingårdh? öppnade den 5 maj. Foto: Sara Sjölander.

– Det som är unikt med den här utställningen är att besökaren får komma närmare inpå Gert Wingårdh och hans skapande. Gert har satt ljuset på hur viktig arkitekturen är, hur byggnaden och platsen samspelar och påverkar oss, säger Anna Schibli, program- och utvecklingschef på Sofiero.  

Gert Wingårdh berättar i ett pressmeddelande att hans pappa dog för 6–7 år sedan och innan dess hade han en stroke som gjorde att kvaliteten i deras samtal sjönk.

Foto: Petter Berg.

”Jag ville ställa alla frågor om min uppväxt, men jag kunde aldrig göra det. Efter att han dog roade jag mig med att skriva ner mina memoarer, för mina barns skull. Och när jag väl hade börjat sätta ord på saker, så triggade det en massa annat. Texterna som finns att läsa i utställningen är en naturlig förlängning av det jag skrev då”, säger Gert Wingårdh vidare i pressmeddelandet.

Utställning pågår mellan den 5 maj och 24 september.

På Sofieros hemsida finns en trevlig och personlig intervju med Gert Wingårdh. Läs den!

Läs mer