MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

”Galan är årets händelse!”

Lars-Olof Eliasson och Katarina Malaga på Betonggalan

Lars-Olof Eliasson och Katarina Malaga på Betonggalan

Paula Isaksson

Paula Isaksson har frilansat som journalist sedan slutet av 90-talet. Hennes specialområde är samhällsbyggnad med inriktning på byggnadsteknik, arkitektur och stadsplanering. Hon skriver också om energifrågor. På fritiden tragglar hon italienska glosor och drömmer om ett liv bland olivträd och vinstockar.

Vi fortsätter rapportera från Betonggalan.

Blev du intervjuad av Betongvärlden på Betonggalan? Håll ut, snart är det din tur att synas här på sajten. Idag har det blivit dags för Katarina Malaga, Lars-Olof Eliasson och Tove Lindblad.

Lars-Olof Eliasson, Pigmentec och Katarina Malaga, Rise
Katarina, hur har dagen varit?
– Intressant med mycket trevligt och duktigt folk. Det har också varit intressanta föredrag och så vann ju Magnus Döse priset Årets Betongforskare. Han var min kollega på Rise så jag känner mig stolt.

Lars-Olof, vad har du fått ut av dagen?
– Jag har träffat många branschkollegor och kunder och det har varit många intressanta föredrag och människor. Betonggalan är årets händelse, jag har varit med alla år som den har ägt rum.

Katarina, håller du med?
– Absolut, det är väldigt trevligt, jag får träffa andra professioner än de jag träffar varje dag. Jag jobbar ju med forskning så jag träffar annars inte kunder på det här sättet. Så jag uppskattar verkligen det här eventet. Jag har kanske inte varit med alla år men många.

Tove Lindblad, Trimble, ordförande i juryn för Ung & Tung
Hur har dagen varit?
– Jättebra! Men tuff som vanligt, det var jämna finalister.  Men det har varit fantastiskt roligt och trevligt med en ny jurysammansättning. Och vilken vinnare!!

Är Betonggalan en viktig händelse i branschen, tycker du?
– Den är en väldigt bra knutpunkt och jag tror att den är behövd.  Det finns många typer av galor men betong är ändå fundamentet i många konstruktioner så därför är det värt en egen gala.

Här är vinnarna!

Läs mer