MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

”Helt fantastiskt!”

Amanda Borneke Sweco

Amanda Borneke Sweco på Betonggalan 2023

Paula Isaksson

Paula Isaksson har frilansat som journalist sedan slutet av 90-talet. Hennes specialområde är samhällsbyggnad med inriktning på byggnadsteknik, arkitektur och stadsplanering. Hon skriver också om energifrågor. På fritiden tragglar hon italienska glosor och drömmer om ett liv bland olivträd och vinstockar.

Betonggalan inspirerar och är kul!

Betongvärlden fångade upp några av Betonggalans deltagare under minglet på torsdagskvällen för att höra hur dagen har varit och vad branschens största event betyder för dem.

Amanda Borneke, cirkulär specialist på Sweco och ordförande för Årets miljöpris sedan 2019
– Det har varit helt fantastisk! Betonggalan är verkligen en samlingsplats för goda exempel där man kan få massor av inspiration och nya intryck för hur vi kan förändra den här branschen till något bättre.

Mira Mandolin och Ingrid Cronqvist, studenter på masternivå i samhällsbyggnad vid KTH
– Vi är här för att mingla med branschen och visa att vi finns, att vi är framtidens samhällsbyggare. Vi får träffa branschen och branschen får träffa oss. Vi har inte läst så jättemycket om betong ännu, men under nästa kurs ska vi fördjupa oss i det, så det blir kul.
– Betong är väldigt intressant och det pratas mycket i skolan om hur man kommer fram med hållbara material och hur vi använder dem. Det har varit många här på galan som har pratat om det, så det är kul.

Här är vinnarna!

Läs mer