MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Uppsnappat på galan!

Jessica Ek Isobetong

Jessica Ek presenterar Isobetongs varumärke

Paula Isaksson

Paula Isaksson har frilansat som journalist sedan slutet av 90-talet. Hennes specialområde är samhällsbyggnad med inriktning på byggnadsteknik, arkitektur och stadsplanering. Hon skriver också om energifrågor. På fritiden tragglar hon italienska glosor och drömmer om ett liv bland olivträd och vinstockar.

Roligt, skrämmande och häpnadsväckande!

Betongvärlden var runt på Betonggalan och snappade upp lite saker från de nominerades presentationer. Roliga grejer, skrämmande fakta och häpnadsväckande resultat! Här kommer ett axplock:

”Vi vill visa med designen att våra betongarbetare har ett skitigt och hårt jobb. Samtidigt är de som nallebjörnar, lite skäggiga, men som man vill krama.”
Jessica Ek på Isobetong som var nominerade till Årets Varumärke

“Drygt 9 miljarder dollar i Kina och drygt 20 miljarder dollar i USA! Så mycket kostar det att underhålla betongkonstruktionerna i de två länderna.”
Årets Betongforskare Andreas Alhede från Chalmers

”Vi var oroliga för att det inte skulle bli så många som sökte. Men vi fick in 2 417 ansökningar från i hela Sverige till våra 40 platser! Det visar att det finns ett stort intresse bland kvinnor för branschen.”
Presentatörerna av Peabs nya kvinnliga lärlingsprogram Byggåret

”Färgerna på  betongtrumman i vår logga har inte kommit dit av en slump. Det grå fältet står för betong, det blå för vatten, rött för engagemang och svart för soliditet.
Karolina Åhlander på Thomas Betong som blev Årets Varumärke

”Jag har varit med i projektet sedan 2015, har två barn och det här är mitt tredje barn.”
Johan Nyström på NCC om projektet E02 Centralen i Göteborg

Här är vinnarna!

Läs mer