MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Blixtar och dunder!

Betongbruden

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag har kört betong sedan 2014 åt flera olika aktörer både i Stockholm och ute i landet. Mina intressen förutom betong är loppisar, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre. Inläggen och texterna i bloggen är mina personliga åsikter.

“Skepparexamen och flytväst hade varit önskvärt!”

Åsa “Betongbruden” Karlström

Fredag och dagen började med regntunga skyar men uppehåll i alla fall. På väg till personbilen tyckte jag att jag hörde muller långt bort men eftersom jag är väldigt åskrädd bestämde jag att jag hört fel. På väg till jobbet ser jag hur himlen är alldeles svart och tänker att fy tusan, dit vill inte jag köra. Det var jag dock tvungen till och bara nån minut sänkte sig mörkret över motorvägen och himlen öppnade sig. Skepparexamen och flytväst hade varit önskvärt!

Precis innan jag kör ner i tunneln några minuter från fabriken blixtrar det ett par gånger, fan också. Kommer till jobbet och då har regnet lugnat sig. Parkerar så nära fikaummet som det går och skyndar mig in. Fredagar betyder att det bjud på frukostmacka på jobbet och medan jag fixar till den så blixtrar det flera gånger. Jag överväger att åka hem igen men som tur är lugnar sig Tor och drar vidare.

Får ett lass ut till Sorunda igen, en privatkund vilket alltid är lika kul att leverera till. Gamla välkända vägar blandas med en fin liten grusväg i ett område där jag aldrig har varit, roligt! När jag kommer fram till adressen står en av Betongindustris pumpmaskinister där och viftar att jag ska backa in på tomten. Backar uppför en smal liten backe till slangpumpen som står vid ett supermysigt ställe.

Det regnar lite grann så på med regnrock och sedan ut och börja lossa. Här skulle det gjutas grund till en ekonomibyggnad och det är beräknat 5 kubikmeter. Ganska direkt efter att vi börjar pumpa blir det stopp i slangen borta vid formen. Jag passar på att hälsa på kunderna medan pumpmaskinisten slår några slag med en slägga och löser problemet med stoppet.

Resten av gjutningen går fint
, bara ett stopp för byte av batteriet i pumpens fjärrkontroll. Jag spolar rent bilen och så berättar pumpmaskinisten att han har ett jobb i Södertälje också, det vill jag ju såklart gärna ha eftersom jag gillar landet och långkörningar. Jag kollar med fabriken om det kan gå att ordna och det gör det men innan dess kör jag ett annat lass.

Efter det beger jag mig mot Södertälje. Där tar jobbet lite längre tid, kunderna är ovana vid gjutning men till slut är betongen på rätt plats och i rätt höjd på golvet inne i huset. Åker till närmaste fabrik vilket är Tumba och spolar och lämnar sedan bilen där och liftar med pumpmaskinisten hem.

Jag byter plats på lastbil och personbil imorgon istället, så slipper jag sitta i köerna idag. Då blir det en liten promenad på tre kilometer till fabriken men det är långt mycket trevligare än köer. Synnerligen nöjd och glad efter en mycket bra vecka och en förträffligt bra fredag tog jag helg!

Läs mer