MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

B

Svenssons form och betong är ett företag som drivs av två bröder.

Bröderna Svensson och den gula bilen

Svenssons form och betong är ett företag som drivs av två bröder.

Betongbruden

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag har kört betong sedan 2014 åt flera olika aktörer både i Stockholm och ute i landet. Mina intressen förutom betong är loppisar, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre. Inläggen och texterna i bloggen är mina personliga åsikter.

Åsa "Betongbruden" Karlström tar en tur till Värmdö och träffar bröderna Svensson på Svenssons form och betong.

Häromdagen fick jag ett lass med sju kubikmeter till en adress på Värmdö där Svenssons form och betong väntade med sin slangpump. När jag hade hunnit halvvägs kommer ett meddelande på chatten i appen att adressen är fel och så får jag rätt adress. Knappar in vad jag tyckte att jag läste i chatten och fortsätter färden mot kunden.

När jag kommit fram ser jag ingen pump och ser då att jag har knappat in fel adress. Knappar in den riktiga och då påstår GPS:n att det finns ingen sån adress i hela världen?! Ringer kunden och jodå, adressen stämmer… sen kom jag på att aha, kanske det ska vara ett mellanslag och det gjorde susen. Ett par minuter senare kan jag backa in hos kunden.

När jag kommit en bit in på tomten ser jag att jag har publik i det lägre åldersspannet. Det är Vera 14 månader som tittar på. Jag hoppar ur bilen men kommer sen på att visst fasen, jag har ju leksaksbetongbilar i hytten! Klättrar in igen och väljer en knallgul bil som jag ger till Vera. Kommenterar till bröderna Svensson som ska gjuta att hon kanske blir betongbilschaufför efter den gåvan men då har hon tydligen redan framtiden säkrad som ekonomiansvarig i firman får jag veta.

Svenssons form och betong är ett företag som drivs av två bröder. Firman startades 2016 men killarna har betongen i blodet efter sin far Mats som också jobbade med samma sak under många år. Jag hade förmånen att träffa Mats flera gånger och det var alltid lika trevligt att jobba åt honom, precis som det alltid är lika trevligt att jobba åt sönerna. De är väldigt duktiga på sitt arbete så det är alltid lika uppskattat att få leverera till dem.

slideshow image

Vi satte fart med jobbet och jag passade på att ta lite bilder och njuta av vårsolen som tittade fram. Det märktes att man gillar betong här för det fanns dessutom en lång gjuten betongrabatt där man kommer plantera en syrenhäck, syrenernas färg mot den råa betongen kommer bli väldigt fint.

Efter att betongen var utlagd tog jag lite fler bilder och spolade sedan slasen och vingarna baktill för att undvika spill på vägen medan killarna tog hand om finliret med betongen. På bilderna ser betongytan väldigt grov ut men den kommer att bli helt slät när de är klara med den. Trevligt jobb, trevligt folk och kul att få ge bort en betongbil, det var ett tag sedan sist!

Läs mer