MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Det var inte igår!

Tuva Doslic Isaksson på Betonggalan.

Tuva Doslic Isaksson på Betonggalan.

Tuva Doslic Isaksson

Tuva Doslic Isaksson är 34 år och har en teknologie kandidatexamen i samhällsbyggnadsteknik och en YH-examen med inriktning betongingenjör. Från matbutiken i Norberg tog hon steget in i betongvärlden och började på Forsellstrappan. Hon har varit konstruktör på Strängbetong och är numer konsult inom Digital Services på Sweco.

Tuva Doslic Isaksson är tillbaka med ny blogg.

Nej, det var det verkligen inte. Ibland kommer livet emellan. Senast jag bloggade var det vår och hela sommaren låg framför oss.
I skrivande stund har jag redan hunnit skotta bort den första snön som nu regnar bort.
Typiskt väder för november månad. Det har däremot varit en fullspäckad period fylld med lite av varje skulle jag säga!
Här kommer en liten uppdatering om vad jag sysslat med på sistone.

Majoriteten av arbetstiden gjordes i Käppalas K900k projekt där vi haft flera stora leveranser och ansvarat för CAD och BIM.
Tempot var högt, men trivsamt. Projektgruppen är sammansvetsad och målmedveten och det vi levererat, har vi gjort riktigt bra!

Semestern tillbringades med färdigställning av bottenvåningen i vårt husprojekt nere i Kozarska Dubica , en mindre stad belägen i Serbiska Republiken Bosnien.
Min man har sina rötter där nere och sedan han tog med mig hit för första gången 2014 har jag drömt om att vi ska ha ett hus där.

Efter mycket eget slit och med hjälp av lokala hantverkare, som verkligen varit fantastiska, har vi gjort drömmen till verklighet!
Våning ett av tre står klar och i somras kunde vi äntligen bo i vårt egna hus! 
Datorn fick följa med ner och jag modellerade upp två uteplatser i Revit som är vårt kommande projekt!
Det ska bli två terrasser som ska gjutas i betong på fram- och baksidan. Det kommer bli så bra!

Jag fick även ett infall att börja plugga (igen) och anmälde mig till två utbildningar i BIM-projektering, inriktning byggnad och järnväg. Det har blivit en del sena kvällar och helger för att hinna med, men så sent som i fredags skickade jag in den sista examinationen i byggnadsdelen. Om allt går som jag planerat bör jag vara helt klar i slutet av februari!

Min största drivkraft och motivation till att läsa vidare inom digital utveckling grundar sig i främst i min strävan mot en helt digital samhällsbyggnadsprocess. BIM- och digitaliseringsresan inom samhällsbyggnad kommer att ta sin tid och därmed behöver vi kraftsamla både kompetens och tålamod. Jag jobbar dagligen med båda delarna för att  tillsammans med min division på Sweco kunna ligga i framkant när det kommer till BIM- och datasamordning.
Vi är rustade för att kunna hjälpa just din organisation att nå nästa nivå av digitalisering!

Nog för att jag haft en fullspäckad sommar och höst hittills, men det finns ett event som alltid har en given plats i kalendern! 

Tuva: “Lyser upp i höstmörkret”

Höstens höjdpunkt, Betonggalan, som i vanlig ordning bjöd på ett välordnat arrangemang med både gamla och nya bekantskaper i branschen.
Värdiga vinnare fick välförtjänta utmärkelser för sina insatser och prestationer, jag är enormt imponerade av er allihop!
Alla nomineringar är viktiga, men mina personliga favoritkategorier är Årets konstruktör, Årets montageledare och Ung & Tung.
Jag vann tyvärr ingen Årets Roger på galan, men jag kammade däremot hem priset i SIFU´s monter där jag svarade på några frågor om armering och betong! Priset var en valfri online-utbildning som jag ser framemot att lösa in!

Galan bjöd även på riktigt vassa speakers som verkligen satte fingret på heta ämnen!
Lennart  Weiss gav en dyster men uppriktig prognos över inflationens påverkan i byggbranschen och Carina Edblad  slog ett slag för hur betongbranschen ska driva arbetet för hållbar utveckling.
Sist men inte minst, ett stort tack till Roger som drar i allt och säkerställer galans existens samt ser till att den alltid håller världsklass från början till slut.

Var rädda om varandra!

Ny bloggare: Tuva!

Läs mer