MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

B

Betongbruden önskar god jul

Ett år med både plus och minus

Betongbruden önskar god jul

Betongbruden

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag har kört betong sedan 2014 åt flera olika aktörer både i Stockholm och ute i landet. Mina intressen förutom betong är loppisar, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre. Inläggen och texterna i bloggen är mina personliga åsikter.

Betongbruden bloggar på Betongvärlden från verkligheten. Nu går hon på tre veckors välförtjänt semester.

Det har varit ett ganska turbulent år så nu ska det bli skönt med tre veckors semester. Därefter blir det fyradagarsveckor i januari till februari på egen begäran. Jag är ju mer trött och har mer ont så här års så det blir skönt med en extra dags vila i veckorna.

Arbetsåret har slutat sorgligt för byggbranschen som på bara ett par veckor har haft åtta dödsfall. Gemensamt för dessa verkar vara slarv med arbetsmiljön vilket inte är någon nyhet för branschen. Företag är som alltid mycket noga med att profilera sig som duktiga på arbetsmiljö, men det är oftast chimärt.

Hösten blev jobbig även privat då min far blev akut sjuk och sedan hamnade på ett äldreboende och kan inte komma hem igen. Jag är trött och sliten och årsarbetslusten försvann redan för några veckor sedan, så nu ser jag verkligen fram emot att vara ledig.

På plussidan i år är att jag har börjat köra åt Swerock vilket jag trivs ypperligt med. Jag körde ju åt dem i Särna och förhoppningsvis får jag chansen att åka iväg och jobba någon annanstans nästa år igen. Ett annat plus är att min jänkare som är under renovering kom hem efter ett par år på verkstad. Den är inte klar, men den är hemma!

Jag åker som vanligt till familjen i jul och jag vill önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Läs mer