MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Finja lanserar klimatpositiv inomhusbetong

David Bogerius

Nya Inomhusbetong ECO innehåller ballast i form av krossat berg och slagg.

Nu breddar Finja Betong sitt sortiment av torrbruk ytterligare och lanserar en betong avsedd för inomhusbruk och gjutning av bland annat trappor, bänkar och fundament.

Finjas Inomhusbetong ECO blir en del av företagets gröna ECO-linje med klimatpositiva byggprodukter. Nya inomhusbetongen är ett koldioxidreducerat och bindemedelsoptimerat torrbruk innehållandes masugnsslagg, vilket möjliggör en minskning av cement i betongen. Produktens ballast består dessutom av krossat berg i stället för värdefullt naturgrus och värnar därmed om de betydelsefulla rullstensåsarna.

– Med ännu en ECO-produkt i sortimentet underlättar det valet för den som aktivt söker mer hållbara alternativ och det blir också enklare att välja betong utifrån vad som faktiskt ska gjutas. Nya Inomhusbetong ECO innehåller ballast i form av krossat berg samt slagg från masugn, säger Magnus Andersson, vice vd på Finja Betong.

Jämfört med företagets vanliga Grovbetong innebär gjutning med denna produkt en minskning av GWP med minst 25 procent. Utöver denna sänkning klimatkompenseras produkten ytterligare för att bli klimatpositiv. 

– Utöver detta levereras produkten i praktiska, återvinningsbara plastsäckar baserade på bioplast, säger Magnus Andersson.


Läs mer