MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

B

Åsa fick en långkörning till Helsinborg

Långkörning som gav mersmak

Åsa fick en långkörning till Helsinborg

Betongbruden

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag har kört betong sedan 2014 åt flera olika aktörer både i Stockholm och ute i landet. Mina intressen förutom betong är loppisar, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre. Inläggen och texterna i bloggen är mina personliga åsikter.

Betongbrudens första arbetsdagar efter julledigheten blev lite oväntade med en körning till södra Sverige.

Årets första arbetsdagar bjöd på lite annorlunda arbete. Åkeriet hade sålt en lastbil som skulle levereras till Skåne och jag fick frågan om jag ville. Dum fråga, klart jag vill! Jag är frivillig på alla långkörningar. Dessutom skulle den till Helsingborg där jag inte har varit, ännu roligare.

Efter lite förberedande pyssel på söndagen gick jag upp klockan 04.30 och begav mig till lastbilen. Tretton minusgrader och bilen hade stått i flera veckor innan vi startade den dagen innan så det var lite osäkert om den ville gå igång men det gjorde den snällt. Tankade i Södertälje och sedan var jag på väg.

Min kusin kör biltransport över hela landet och jag visste att han jobbade så jag ringde honom och snackade lite skit. Utanför Hölö möttes vi på motorvägen. I Jönköping började det bli tajt både med Adblue och med körtid så då fick det bli 45 minuters rast och sedan påfyllning av Adblue.

Morgonsolen orkade precis upp över trädtopparna och sken med ett varmgult ljus på Brahehus slottsruin, vackert! Slutligen kom jag fram till firman som var bilens nya hem och kunde där lämna över den och ge dem en snabb genomgång av bra att veta.

Det visade sig att han som ska köra bilen inte har ett C-kort ännu så han fick en MYCKET komprimerad betongchaufförsutbildning … I normala fall får man ungefär två veckors introduktion, han fick tio minuter. Jag ska fixa lite bra att veta-listor åt honom och sa att han skulle spara mitt nummer så kan han ringa om han behöver hjälp. Att hitta nån att åka med några dagar vore också bra, men som jag förstod det ska bilen gå mest internt så då behöver han ju inte lära sig riktigt lika mycket.

Efter att vi fixat med papperna fick jag skjuts in till Helsingborg och hotellet. Det blev en tidig middag, en otroligt god burgare med rökig majonnäs som dipp. Väldigt trött efter en lång dag så somnade jag gott vid niotiden.

Tisdagen bestod av hotellets prisbelönta frukost, sedan tåg hem. Ett byte i Lund, sen pendeltåg från Stockholms central och slutligen taxi de sista kilometrarna innan jag var hemma igen. En väldigt trevlig resa, jag skulle gärna göra fler.

 

Läs mer