MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Människorna gör bilden!

Boel Ferm

Det är mycket jag har fått göra för att försörja mig under början av min fotografkarriär. Mitt allra första jobb var som mangelbiträde, jag var guide på Nääs slott, larmoperatör på säkerhetsbolag och trafikkoordinator på flygplats. Jag började frilansa 1987. År 2001 vidareutbildade jag mig till journalist och har gjort några år på dagspress, främst som fotograferande lokalreporter. Mitt hjärta är inom byggbranschen. Varje vecka kommer jag att dela med mig och berätta om ett fotografi, från alla år som jag har fotograferat just, betong.

“Gothia Tower i Göteborg när det tredje tornet höll på att byggas”.

Varje vecka publicerar jag min bild av betong från alla år som jag har fotograferat betong.

Jag tycker ofta betong gör sig bra på bild och jag tycker framförallt om mönsterbetong. Skogar av armeringsjärn kan också göra mig lyrisk, liksom släpljus och damm även om dagens arbetsplatser tack och lov oftast är befriade från forna tiders smuts och dammpartiklar.

När det finns människor med på bilder av betong så ger det en annan dimension.

Som en fingervisning om hur stort objektet är och färgglada varselkläder står sig bra mot den oftast gråa betongen.

Här är bilden från Gothia Tower i Göteborg när det tredje tornet höll på att byggas, anno 2013. Margareta Redlund var journalist och jag fotade.

De här trevliga männen från Peab var med på Marianne Redlunds idé, att omfamna betong. Tack för den bilden! Är det du på bilden så hör av dig så skickar jag en digital kopia.

Och förresten, du som var med på Betong Framtid, känner du igen dig själv på mingelbilder och vill ha en egen bild, maila mig en skärmdump av vilka foton du vill ha så får du högre upplösning med vändande mail.

Länk till festbilder:
https://betongvarlden.se/2022/05/13/betongframtid-succen/

Maila mig: boel@boel.net

Kamera: Nikon D700
Objektiv: 17 – 55 mm
Inställningar: ISO 320
Bländare: 3,5
Tid: 1/60

Vi ses nästa vecka!

I love betong – Boel

Läs mer