MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

B

Betongbruden bloggar om Årets Betongchaufför

Nominera till Årets Betongchaufför!

Betongbruden bloggar om Årets Betongchaufför

Betongbruden

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag har kört betong sedan 2014 åt flera olika aktörer både i Stockholm och ute i landet. Mina intressen förutom betong är loppisar, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre. Inläggen och texterna i bloggen är mina personliga åsikter.

Den här veckan bloggar Åsa Karlström om det nyinstiftade priset Årets Betongchaufför som har kommit till för att uppmärksamma betongbranschens ansikten utåt.

Svensk Betong har i år valt att instifta priset Årets Betongchaufför. De skriver så här om priset:

Utan chaufförer stannar Sverige! Logistik är en stor och viktig del av platsgjuten betong. Dagligen kör ca 750 betongbilar runt i vårt land. Dessa är branschens ansikte ut mot allmänheten. Nu vill vi premiera branschens duktiga chaufförer. Därför har vi instiftat priset Årets Betongchaufför. Syftet med priset är att syfta till en ökad säkerhetskultur, hållbarhet och kompetens samt att höja statusen för yrket inom betongbranschen. Medlemsföretagen inom Svensk Betong har möjlighet att nominera varsin kandidat till Årets Betongchaufför.”

Detta är ett välkommet initiativ! Transportbranschen i stort har svårt att rekrytera bra chaufförer och ska vi i vårt lilla hörn av den branschen få någon bra tillväxt är det toppen att lyfta fram yrket. Vi är inte bara betongbranschens ansikten ut mot allmänheten utan också de som tillsammans med provtagare och pumpoperatörer arbetar närmast kunderna. God kompetens och ett korrekt bemötande är väldigt viktigt för kundens upplevelse av aktören.

Några som har hakat på initiativet är Thomas Betong som på sociala medier efterlyser förslag på chaufförer att nominera, roligt att de är taggade! Dessvärre har jag varken sett eller hört att någon annan aktör har uppmärksammat priset men förhoppningsvis har de bara valt att inte gå ut med det i sociala medier. Har man förståelse för att alla länkar i hela kedjan är lika viktiga för ett lyckat resultat så vill man väl självklart nominera till priset.

För mer information om kriterier och hur man går till väga för att nominera mejla Karin Wadén på karin.waden@svenskbetong.se. Priset delas ut under hösten 2024.

Läs mer