MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Rekordorder till Bohus Betong

Redaktionen

Bakom "Redaktionen" döljer sig flera journalister. Vi använder den signaturen främst när vi tvättat pressmeddelanden eller tagit något från andra källor.

Enbart monteringstiden är uppskattad till 37 veckor. 

Bohus Betong har tagit hem en rekordorder. Det är bygg- och fastighetskoncernen Tornstaden som på uppdrag av MKB Fastigheter bygger lägenheter och lokaler i Nyhamnen utanför Malmö.

Nyhamnen är ett av Malmös största och mest centrala utvecklingsprojekt. Ett toppmodernt område med närhet till Malmö city. Byggnaden i kvarteret Godsfinkan är 19 våningar hög, rymmer 192 lägenheter, butikslokaler och bilparkeringar. 

Projektet är en helhet. Det innebär att Bohus Betong, som är en helhetsleverantör inom prefabindustrin, ska konstruera, producera, leverera och montera huset. Enbart monteringstiden är uppskattad till 37 veckor. 

– Projektet kommer att utgöra betydande del av både vår produktion och vår omsättning under 2024, säger Peder Gustavsson, vd på Bohus Betong. 

Många arbetstimmar har det blivit innan affären blev klar. Anders Skoglund, försäljnings- och marknadschef, är den som har lagt mest tid och genomlyst projektet noggrant. 

– Allt började med ett bra inledningsmöte och efter det har vi haft en tät dialog med beställaren. Såklart har det handlat om priser men även om att hitta smarta och kostnadseffektiva lösningar för bägge parter. Vi har tagit hänsyn till små detaljer för att skapa en så smidig produktion som möjligt och för att kunna hålla en hög kvalitet och leveranssäkerhet, säger Anders Skoglund. 

Att det till slut blev Bohus Betong som tog hem affären beror på att vi arbetade fram en genomtänkt helhet med få reglerbara poster som beställaren kände sig trygg med, menar Anders.

Ordern innebär dock inte att det kommer bli några nyanställningar. 

– Vi har två produktionsanläggningar, en i Dingle och en i Jönköping, och det innebär tillräckligt med kapacitet. Vi har dessutom en tuff höst att ta oss igenom innan vi når 2024, säger Peder Gustavsson och fortsätter:

– Men en order i den här storleken känns riktigt bra att ta hem med tanke på osäkerheten på marknaden och den är också ett betyg på att vi faktiskt är en leverantör att räkna med när det gäller större helhetsprojekt. 

Läs mer