MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Så viktigt att mötas!

Betongvärlden

Betongbruden

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag har kört betong sedan 2014 åt flera olika aktörer både i Stockholm och ute i landet. Mina intressen förutom betong är loppisar, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre. Inläggen och texterna i bloggen är mina personliga åsikter.

“Mitt åkeri försöker hitta en lösning på det problemet, nu fick vi diskutera det!”

Vi var nog många som i slutet av förra året blev förfärade av beskedet att betong.se, Tidskriften Betong och Betonggalan skulle läggas ner. Det kändes som en stor förlust för branschen och för min del innebar det att bloggen blev hemlös efter fyra år på betong.se. Den fick flytta till min ganska slumrande hemsida www.betongbruden.se och man undrade vad Roger skulle ta sig för nu? Skulle han lämna betongbranschen?

Framåt våren kom frågan från Roger, ny hemsida på G, ville jag fortsätta blogga? Så klart jag ville! Det var väldigt goda nyheter och frågan är om vi inte borde ha sett det här komma?

Nåväl, förra veckan var det dags för BetongFramtid, en dag med intressanta seminarium och kickoff för betongvärlden.se. Jag hade sällskap av mina chefer på Grann åkeri och så Tobias Von Haslingen från Concrete Print. Lite försenade på grund av en olycka på Essingeleden, men vi hann höra det mesta av paneldebatter och föreläsningar. Intressanta ämnen och bra format tyckte jag.

Efter dessa var det dags för en fördrink en trappa upp och då märktes det verkligen att folk har saknat detta. Väldigt trevligt mingel och alla var på bra humör.

Senare var det dags för maten, gott och trevligt det med. Vi prövade på “speed-dejting” i betongformat, vi delades in i grupper och varje grupp fick en minut hos varje monter där företagen fick ge en kort presentation av sig själva. Jag kom dock bort från min grupp efter att Lars-Olof Eliasson på Pigmentec “kidnappade” mig och gav gruppen en presentation av Betongbruden också!


Underhållningen stod Dogge Doggelito för, jösses vilket röj och inte många stod still, kul! Till och från under kvällen fanns även en tjej som spelade piano och sjöng, och vi var ett gäng som stod vi pianot och sjöng med henne. För mig som är en gammal körsångerska och älskar att sjunga så är det verkligen mys på hög nivå!

Det hanns med en del seriösa diskussioner också. Bland annat pratade jag med ett betongföretag om sådant som inte fungerar optimalt med betongleveranserna sett ur deras perspektiv. En mycket intressant diskussion och vi på mitt åkeri försöker hitta en lösning på det problem som vår del av branschen har, det är inget som har specifikt med vårt åkeri att göra.

Jag kör ju inte bara betong, jag är även mycket engagerad i arbetsmiljö/säkerhet/kundservice och vill gärna bolla tankar och idéer med kunder för att förbättra för oss alla. Att kunna träffas såhär och diskutera är guld värt tycker jag, vanligtvis finns inte tiden när man är i produktion.

Det var en fantastisk stämning hela kvällen och många uttryckte sin glädje. Roger fick mycket beröm för sitt arbete och sin ambition, det ska han ha och han var som vanligt suverän som värd. Mina chefer som deltog i dessa sammanhang för första gången var imponerade både av BetongFramtid och av Roger. Jag ramlade i säng 00.30 och då var jag synnerligen glad att personbilen skulle på verkstad dagen efter så jag var ledig.
Vilken kväll!

Läs mer