MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Sex timmar på motorvägen!

Betongbruden på hal is.

Betongbruden

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag har kört betong sedan 2014 åt flera olika aktörer både i Stockholm och ute i landet. Mina intressen förutom betong är loppisar, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre. Inläggen och texterna i bloggen är mina personliga åsikter.

Åsa i snökaos.

Häromdagen snöade det i Stockolm och ganska omgående så började trafikolyckorna rapporteras in på radion. Det fick mig att minnas den värsta dagen jag har varit med om med lastbil. Jag har för mig att det kom 40 cm snö på sex timmar, och det fanns inte en chans för snösvängen att hinna med.

Jag tog mig i alla fall de två milen till betongbilen och sladdade ut på motorvägen. Åkte ner mot Lujas fabrik i Jordbro där jag skulle köra. Vid avfarten fick jag tänka om för på den stod en lastbil och släp tvärs över vägen. Fick åka till nästa avfart och vända. Snön vräkte ner och det var snorhalt.

Medan jag funderade på vad jag öht gjorde på jobbet fick jag ett lass till Segeltorp. En stor del av vägen dit är en bred och fin 80-väg. Jag höll 40 km/h och ingen av bilarna bakom tycktes ha några synpunkter. Utmed vägen finns en knepig backe och givetvis hade ett utländskt ekipage fastnat där. Jag tog mig fram till kunden, och efter en jäkla massa trixande lyckades jag backa till pumpen och lossa.

På väg tillbaka samma väg som jag åkte dit mötte jag en kranbil vars förare viftade frenetiskt att jag skulle vända så det gjorde jag. Strax efter hör jag på radion att den vägen är avstängd. Skänkte en tacksamhetens tanke till kranbilschaffisen för att jag slapp bli stående i timmar där. Smyger tillbaka till en alternativ väg som faktiskt var nära nog tom. Kommer tillbaka till fabriken rätt så rejält skakis och förklarar att “jag vill nog inte köra mer idag”. Jag får till svar att jag ska ta lunch och så kollar vi efter det. Efter lunchen så säger de att de har avbokat alla jobb för dagen, så det är bara att spola och åka hem. Halleluja!

Chansar på att den alternativa vägen fortfarande är tom och det är den. Kommer hem 12.30 och kan andas ut medans jag hör på radion om folk som har suttit fast i flera timmar på E4:an… En av våra bilar stod med lass i sex timmar på motorvägen. Morgonen därpå fick man höra det smått ofattbara på radion att “polisen håller på att väcka de som har sovit i sina bilar på motorvägen”.

Vissa dagar på jobbet glömmer man aldrig och det här är definitivt en av dem!

Läs mer