MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Veckans topplista!

Betongvärlden
Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Den 8 april. Dag 8.

Fredag i snöyran. Åtminstone i Uppsala, jag pratade nyss med en skåning som hade sol. Orättvist.

Snart ska jag intervjua Jessica Löfström på Ansvar Säkerhet om svartjobb, det blir underlag till podden Fredrik & Roger. Ni har lyssnat på den? Snälla, gör det och berätta sen vad ni tycker. Jag tycker vi var lite stappliga i första avsnittet, men ganska bra i det andra.

Jag tänkte det här avsnittet av bloggen, ”Publicistens vardag”, ska vara en topp-tre-lista. Det är alltid kul, smart format att tycka till. Så här kommer den…

3. Arwidsson Talks podcast
Arwidssons stiftelse har haft konferenser och seminarier, men under pandemin har de smart sadlat om till podcast. Det är välproducerat, det är intressant och ofta är det flera gäster som uttalar sig. Påkostat. Och jag gillar programledaren Kris Johnson-Jones, hon gör programmet.

Kris Johnson-Jones gör programmet!

2. Joakim Lyth, Wingårdhs
Den ovanligt sympatiske Joakim Lyth vinner Kasper Salinpriset för Filborna vattentorn, förra året blev han Årets Betongarkitekt för samma projekt. Han är en av Gert Wingårdhs stjärnarkitekter som gör att han kan sänka axlarna och synas mer i tv. När han kommer på eventet BetongFramtid, för det gör han, ska jag bjuda på en Old Fashioned.

Ovanligt sympatiske Joakim Lyth

1. Gert Wingårdh
Mästaren. Vinner för sjätte gången Sveriges finaste arkitekturpris. Jag vet att priset Årets Betongarkitekt hade bättre jury, men det priset är nedlagt. Även om Joakim Lyth är mannen bakom tornet, så sitter Gerts stämpel på det. Han är influencern som satt arkitektur på svennekartan. Jag minns när Kaspervinnarna på sin höjd fick en notis i någon dagstidning, nu skriver alla om det! Och det är tack vare Gert.

Läs mer