MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

70 000 m3 betong!

Thomas Concrete group levererar betong till Polen

Thomas Concrete group levererar betong till Polen

Paula Isaksson

Paula Isaksson har frilansat som journalist sedan slutet av 90-talet. Hennes specialområde är samhällsbyggnad med inriktning på byggnadsteknik, arkitektur och stadsplanering. Hon skriver också om energifrågor. På fritiden tragglar hon italienska glosor och drömmer om ett liv bland olivträd och vinstockar.

Thomas Concrete Group levererar till stort projekt i Polen.

Thomas Concrete group levererar betong till Polen

70 000 kubikmeter betong! Så mycket betong kommer Thomas Concrete Groups polska bolag Thomas Beton ha levererat när det stora infrastrukturprojektet S6 står klart i norra Polen. Motorleden ska förbinda regionens största städer Szczecin och Gdansk. Thomas Betons kontrakt är värt närmare 97 miljoner euro och avser den del som ska utgöra ringvägen kring Koszalin och Sianów.

På grund av sällsynta markförhållanden, som till exempel förhöjt grundvatten, fick de tidigare planerna ritas om. Istället för att bygga under järnvägen har man uppfört en 800 meter lång övergång. För att möta projektets efterfrågan har Thomas Concrete Group installerat en mobil betonganläggning i anslutning till den stationära anläggningen i Koszalin.

– Vi är väldigt glada över att vi har fått förtroendet att få ta del av en milstolpe i regional infrastrukturutveckling och färdigställandet av projektet, säger Tomasz Leszkiewicz, fabrikschef i Koszalin.

Slutdatum för S6 och den tillkommande väganslutningen är planerad till juni 2024. Då kommer restiden förkortas med 30 minuter.

Ny operativ chef på Thomas Concrete Group

Thomas Concrete Group rekryterar nytt

Läs mer