MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Abetong lyfter produktionen

Ing-Marie Persson, fabrikschef i Falkenberg
Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Falkenbergsfabriken godkänt genom Produktionslyftet.

Abetong har fått Falkenbergsfabriken godkänt enligt Produktionslyftet metodik som är ett nationellt utvecklingsprogram som initierades av Teknikföretagen och IF Metall 2006. Syftet är att höja produktivitet, konkurrenskraft och utvecklingsförmåga i svensk industri och därigenom stärka förutsättningarna för lönsam produktion. Produktionslyftet tillämpar en väl utprovad process som bygger på Lean-principer men som tar utgångspunkt i de utmaningar och ambitioner som är viktigast i det enskilda företaget.

Nu har fabriken i Falkenberg efter ett 18 månaders program uppfyllt samtliga punkter i den revision, som genomfördes av RISE Research Institutes of Sweden.

– Vår resa har kantats av flera avbrott som vi inte har kunnat förutse, men vi har gjort en rejäl omstart och nu tagit oss fram till en nivå som gör att vi står på egna ben, skriver Ing-Marie Persson, fabrikschef i Falkenberg, på LinkedIn.
.
År 2020 var Paul Karlsson, Abetong och Christian Silvasti, Produktionslyftet nominerade till Årets Arbetsmiljöpris när H-fabriken i Vislanda gick igenom programmet.

Biobetong får uppföljare!

Läs mer