MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Årlig arbetsmiljövecka på Peab

Peab har arbetsmiljövecka

Peab har arbetsmiljövecka

Paula Isaksson

Paula Isaksson har frilansat som journalist sedan slutet av 90-talet. Hennes specialområde är samhällsbyggnad med inriktning på byggnadsteknik, arkitektur och stadsplanering. Hon skriver också om energifrågor. På fritiden tragglar hon italienska glosor och drömmer om ett liv bland olivträd och vinstockar.

15 000 medarbetare reflekterar extra kring risker de möter.

Under måndagen startade Peab sin arbetsmiljövecka som årligen genomförs i hela den nordiska koncernen. Veckan innebär att 15 000 medarbetare kommer att lägga särskilt fokus på förberedelse och planering inför arbetsdagen.

Risker i arbetsmiljön kan elimineras eller minskas på flera olika sätt. Med hjälp av kontinuerlig planering kan man öka riksmedvetenheten och förhindra att riskfyllda scenarier uppstår., förklarar Peab. För koncernens medarbetare betyder arbetsmiljöveckan att de kan stanna upp och reflektera extra kring de risker som de möter i vardagen.

– Riksmedvetenhet är centralt i arbetsmiljöarbetet, varje risk som hanteras är en potentiell olycka mindre. Att jobba hållbart, korrekt och säkert står ständigt i centrum i vår verksamhet, säger Stefan Danielsson, affärsområdeschef Bygg.

Veckan kommer att bestå av olika aktiviteter inom områden som riskbedömning, introduktion av nya medarbetare och personlig skyddsutrustning.

Läs mer