MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow
Barn får prova på bygg under sportlovet

Barn får prova på bygg

Barn får prova på bygg under sportlovet

Paula Isaksson

Paula Isaksson har frilansat som journalist sedan slutet av 90-talet. Hennes specialområde är samhällsbyggnad med inriktning på byggnadsteknik, arkitektur och stadsplanering. Hon skriver också om energifrågor. På fritiden tragglar hon italienska glosor och drömmer om ett liv bland olivträd och vinstockar.

Under sportlovet kommer barn i alla åldrar få prova på olika yrken inom bygg i Trollhättan. Tanken är att skapa ett intresse för bygg- och anläggningsbranschen redan i tidig ålder.

Bakom satsningen, som äger rum i Trollhättan och kallas för Bygglov, står bransch- och arbetsgivarorganisationen Byggföretagen och Innovatum Science Center.

– Vi vill skapa ett intresse för bygg- och anläggningsbranschen redan i tidig ålder. Genom Bygglov blir det på ett lekfullt sätt och vi hoppas kunna inspirera fler barn, både tjejer och killar, till att välja bygg när de blir äldre, säger Camilla Spennare, bransch- och föreningsansvarig på Byggföretagen i Bohus och Norra Älvsborg.

Det långsiktiga behovet av nya medarbetare i byggbranschen är stort. Tanken med Bygglov är att ge barn från hela Fyrbodal möjlighet att ta del av praktiska aktiviteter som ökar medvetenheten om olika yrken och karriärvägar inom byggbranschen.

– Innovatum Science Center har lång erfarenhet av att utveckla pedagogiska aktiviteter med tydliga kopplingar till kursplaner inom skola och utbildning. Att nu kunna erbjuda sportlovsaktiviteter inriktade på bygg känns både roligt och spännande, säger Kajsa Berg, programansvarig på Innovatum Science Center.

Bygglov smygstartar vecka 7 och fortsätter under vecka 8 och 9. Dessutom kommer ett Byggkollo arrangeras under sommarlovet. Genom samarbetet hoppas Byggföretagen och Innovatum Science Center inspirera och engagera nästa generations bygg och anläggare.

Läs mer