Betong & Stålteknik har idag 18 anställda med uppdrag som bland annat omfattar drift och underhåll av broar, tunnlar, trappor, stödmurar, bullerskydd och kajer. Bolaget har djup materialkunskap med flera anställda tekniska doktorer och stor vana vid att leda utredningar för komplicerade konstruktioner i hårt trafikerade spår- och vägmiljöer, skriver Qflow, som är en grupp av konsultföretag inom samhällsbyggande, i ett pressmeddelande.
– Vi är glada att välkomna detta välrenommerade kunskapsföretag till oss! Betong & Stålteknik består av ett härligt gäng med djup och ledande kunskap och kompetens kring drift- och underhåll av komplexa anläggningskonstruktioner, säger Emile Hamon, COO på Qflow.
Betong & Stålteknik är också ledande inom sprickriskberäkningar för ung och hårdnande betong åt entreprenörer, stora konsultföretag och beställarorganisationer, skriver Qflow vidare.
De tidigare ägarna av Betong & Stålteknik fortsätter vara verksamma i företaget och enligt dem innebär partnerskapet ett viktigt steg i verksamhetens utveckling.
– Vi har varit ett litet bolag med stort teknikintresse och förståelse för hur konstruktioner ska må bra över tid. För att även vårt bolag ska må bra över tid tar vi nu ett viktigt steg vidare. Tillsammans med andra starka bolag i gruppen kompletterar vi varandra, samtidigt som känslan av att vara ett litet bolag där alla känner varandra ska kunna kvarstå. Det känns otroligt spännande inför framtiden, säger vd:n Erik Strandberg.
Att använda kasserade glasflaskor (SGB) som ersättning för naturlig finkornig ballast (NFA) vid tillverkning av skumbetong (FC) har blivit en potentiell hållbar byggmetod. Istället för att lägga flaskorna på deponi kan man finmala glaset och ersätta sand.
Betolar har beviljats ett patent i Finland för en accelerator utvecklad för den standardiserade cementblandningen CEM III/B.
Under 2023 upphandlade offentliga sektorn husbyggnationer från byggentreprenörer till ett värde av 65 miljarder kronor. Det är en ökning med nio procent jämfört med föregående år.