MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

BetongFramtid!

BetongFramtid på Sergelhub i Stockholm.
Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Den 20 april på Sergelhub i Stockholm!

BetongFramtid på Sergelhub i Stockholm.

BetongFramtid blev en succé förra året då 68 procent av deltagarna gav betyget 5 av 5. I år gör vi det igen på Sergelhub i Stockholm, en ny arena i Vasakronans ombyggda kvarter som vann Årets Miljöpris på Betonggalan 2020.

Vi börjar med föreläsningar efter lunch och övergår till vår populära montersurfning där samtliga deltagare besöker montrarna i grupper och utställarna presenterar sig under en minut. På så sätt kan alla deltagare avgöra vilka utställare som de sen ska besöka under kvällen.

Det blir mat och dryck, underhållning och massa nyttiga kontakter. Vi passar även på att fira Betongvärlden 1 år under kvällen. Det ni.

Programmet ser ni här nedan, det varvas med paneler som diskuterar de frågor som tas upp i föreläsningarna.


14.20 Tomtebodas terminal får en ny mening
Tomtebodas postterminal ritades av Gustaf Rosenberg 1982. Det är ett av Sveriges mest spektakulära prefabbyggen. När svenskarna slutade skicka brev spelade terminalen ut sin roll men 2022 färdigställdes det mödosamma arbetet att ge fastigheten en helt ny mening som bussterminal, skola, och myndigheter med möjlighet att växa. Anna Axberg Olsson, arkitekt på Byrån för Arkitektur & Urbanism, berättar om transformationen.

14.25-14.35 Panel

14.35-15.05 Den gröna omställningen – så berör det näringslivet
Sofie Absér, Senior Green Transformation Strategist på Sweco gör en trendspaning och berättar om Swecos fokus på Sustainable Transformation och hållbara affärer. Hur spelar taxonomi och regelverk in? Vilka förväntningar finns i branschen? Kan näringslivet skylla på brist på politik eller kan de ta bollen själva?

15.05-15.15 Panel

15.15-15.45 The Tubed Mega Frame -skyskrapor utan kärna
Höga hus kan byggas utan den centrala kärnan om du placerar lasterna i pelare i väggen. Där kan du även förlägga ett vertikalt tåg istället för hissar. Mikael Hallgren, konstruktör, adj professor och tekn. dr från Tyréns berättar om ett projektet som det forskats igenom hela elva olika examensarbeten.

15.45-16.15 Paus

16.15-16.45 Riksbyggen visar vägen till 2030
Riksbyggens krav på klimatförbättrad betong inom nyproduktion av bostäder har godkänts av Scienced Based Targets initiative, SBTi, som bland annat tagit fram metoder och standarder för att möjliggöra för företag att utarbeta mål som är i linje med 1,5 gradersmålet i Parisavtalet. Karolina Brick, hållbarhetschef på Riksbyggen, berättar om Riksbyggens mål att minska utsläppen av växthusgaser från nyproducerade byggnader i ett livscykelperspektiv med 50 procent per kvm BTA till år 2030.

16.45-17.00 Panel

17.00-17.30 Sanningen om brand och stommaterial
Hur brand påverkar hållbar utveckling via hur vi bygger är en het fråga. Det forskas mycket om bränder i träbyggnader men även i betong. Ingen har bättre koll på det än Mattias Delin, forskningsdirektör på Brandforsk, och här ger han oss exklusivt en statusrapport och en trendspaning.

17.30 Fördrink Montersurfning

18.00 Mat och dryck

19.00 Betongvärldens Ettårsjubileum!

Biljett kostar 2 900 kr exkl. moms! Klicka här för anmälan!

Partners och utställare är Reckli, Bemix, Pretec, Schwenk, Isobetong, Prefabsystm Montage, Bekaert, Mapei.
Utställning inklusive två biljetter kostar 15 000 kr. Kontakta christer@betongvarlden.se

Välkommen till Betongvärldens nya event!

Läs mer