MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Betosil tillgänglig för marknaden

Redaktionen

Bakom "Redaktionen" döljer sig flera journalister. Vi använder den signaturen främst när vi tvättat pressmeddelanden eller tagit något från andra källor.

“Det perfekta alternativet för målning av betongytor.”

Nu lanserar Hagmans Nordic Colorex Betosil som är en högtäckande, diffusionsöppen och väderbeständig fasadfärg. Betosil är speciellt utformad för att möta behoven hos betongytor, inklusive prefab betong.

– Betosil det perfekta alternativet för målning av betongytor. Den har en hög täckförmåga och smutsavvisande egenskaper vilket ger en hållbar och fräsch yta. Samtidigt minskar den diffusionsöppna färgen risken för frostsprängning, säger produktchefen Dan Hansson.

Frostspänning bildas när vatten tränger in i material, som betong och murverk, och fryser, expanderar och skapar tryck inuti materialet. En fasad som utsatts för frostspänning kan få problem och skador såsom sprickbildning, skadad puts och fogar som kan leda till att färgen flagnar, fukt tränger in i huset och att isoleringsförmågan försämras.

Enligt Hagman Nordic har Betosil utformats med noggrant utvalda råvaror och ger en jämn och vacker färgåtergivning på betongytan. Den smutsavvisande egenskapen underlättar rengöring av ytan och bibehåller dess ursprungliga utseende över tid.

Betosil är CE-märkt vilket innebär att produkten uppfyller de säkerhetskrav på kvalitet, miljöskydd, hälsa och säkerhet som gäller enligt EU-lagstiftning och regler.

Läs mer