MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Byggelement förstärker dubbelt

Redaktionen

Bakom "Redaktionen" döljer sig flera journalister. Vi använder den signaturen främst när vi tvättat pressmeddelanden eller tagit något från andra källor.

En dubbelrekrytering är en del av storsatsningen på klimatförbättrade betongelement.

För att möta den ökade efterfrågan har Byggelement stärkt upp organisationen med Sofia Nilsson som ny projektchef och Kristofer Lissledal som ny projektledare.

Sofia Nilsson har drygt 15 års erfarenhet av branschen och kommer närmast från en roll som projektchef på Thomas Betong. Hon anställs i region väst där hon blir chef över de säljande projektledarna.

– Byggelements storsatsning i kombination med de personer jag mötte under rekryteringsprocessen gjorde att jag bestämde mig för att ta steget över till bolaget. Det långsiktiga målet är att leda omställningen och vara en av de bästa i branschen när det gäller klimatförbättrad betongprefab, säger Sofia Nilsson.

Kristofer Lissledal har 18 års erfarenhet av branschen och ansluter från Thomas Betong där han var projektchef.

– Byggelements nya fabriker lockade mig. Jag ser fram emot att träffa nya kunder och erbjuda dem vårt sortiment av ECO-produkter, säger Kristofer Lissledal som utgår från fabriken i Ucklum. 

Byggelement investerar en halv miljard kronor i fabrikerna i Ucklum och Hallstahammar. Det innebär en fördubblad kapacitet att tillverka väggar och bjälklag med ett halverat cementbehov.

Tobias Rönje, vice vd på Byggelement, är mycket nöjd med rekryteringarna.

– Vi genomför en historisk satsning och behöver anställa fler erfarna och kompetenta medarbetare för att nå målen. Sofia och Kristoffer lever upp till den tydliga kravbild vi har och är en bra förstärkning inför Byggelements fortsatta expansion.


Läs mer