MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Chefer saknar återhämtning!

Betongvärlden
Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Varannan chef saknar tid för återhämtning, enligt undersökning!

Hela 50 procent av chefer och arbetsledare saknar möjlighet till tillräcklig återhämtning efter arbetsintensiva perioder. Det visar en ny undersökning gjord av Byggföretagen och Ledarna gemensamt. Ändå skulle 8 av 10 rekommendera andra att söka sig till branschen.

-Undersökningen visar på utmaningar som vi parter gemensamt måste ta tag i. Ändå är det roligt att se vilken erfarenhet och stolthet som finns i branschen, säger Johanna Vilhelmsson, avtalsansvarig för Tjänstemannaavtalet hos Byggföretagen.

Syftet med den partsgemensamma undersökningen var att undersöka hur chefer och ledare; på alla nivåer, inom bygg- och anläggningsbranschen upplever sin arbetssituation. Särskilt fokus var på balansen mellan krav och resurser i form av arbetsbelastning, arbetstid, nåbarhet, flexibilitet samt organisatoriskt stöd.

Enkätundersökningen skickades ut till alla Byggföretagens medlemsföretag i våras med uppmaningen om att sprida den till företagens tjänstemän. Enkäten gjordes inom ramen för arbetsgruppen Hållbara chefer som Byggföretagen har tillsammans med Ledarna. Nästan 2 000 chefer och ledare besvarade enkäten.

Läs mer