MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Finjas klimatsatsning utökas med torrbruk

Redaktionen

Bakom "Redaktionen" döljer sig flera journalister. Vi använder den signaturen främst när vi tvättat pressmeddelanden eller tagit något från andra källor.

Puts- & Murbruk C ECO täcker in en mängd användningsområden

Finja Betongs senaste klimatsatsning, ett projekt med inbyggda kolsänkor, utökas med ett torrbruk. Produktserien kompletteras nu med Puts- & Murbruk C ECO, ett praktiskt kombinationsbruk med lagrad biokol. 

– Detta är verkligen en unik satsning och vi är stolta över att ha kommit i mål med ett andra torrbruk som innebär en sänkning på minst 75 procent av Global Warming Potential (GWP), jämfört med sin föregångare, säger Magnus Andersson, vice vd på Finja Betong

Med det nya puts- och murbruket erbjuder Finja byggprodukter med inbyggda kolsänkor som tillsammans täcker in en mängd användningsområden för murning och puts.

Blocket och bruken kan med fördel användas när en murad och putsad byggnad ska göras mer attraktiv ur klimatsynpunkt. De ingår dessutom i Finjas gröna ECO-linje med produkter som klimatkompenseras. Det sker via ett brasilianskt biogasprojekt certifierat av Gold Standard.

Att välja byggmaterial med inbyggd kolsänka, oavsett om det är murblock, torrbruk eller både och, vittnar om ett ansvarstagande som sträcker sig förbi projektets slutdatum. Kolsänkorna är aktiva under produkternas totala livslängd och förhindrar ny koldioxid från att bildas och nå atmosfären.

Kolsänka från Finja

Finja är Årets Varumärke

Läs mer