MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Fored ny vd på Gnestahem!

Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Lämnar vd-roll på HSB.

Catherina Fored blir ny vd för Gnestahem och Gnesta Förvaltning. Hon kommer närmast från HSB Norra Stor-Stockholm där hon arbetat som vd sedan 2017. Hon har även varit vd för Sveriges Arkitekter.

– Min ambition är att förstärka och vidareutveckla kraften i Gnestahem och Gnesta Förvaltning och tillsammans med styrelserna och medarbetarna stärka områden inom hållbarhet, hyresgästnöjdhet, ansvarsfull renovering och attraktiv nybyggnation, säger Catherina Fored.

– Gnesta har ett mycket bra geografiskt läge i Mälardalsregionen och den tillväxt som pågår ställer krav på att ständigt planera framåt för att kunna erbjuda medborgarna bra gestaltade livsmiljöer och service, säger Ingrid Jerneborg Glimne, styrelseordförande i Gnestahem AB.

Catherina Fored tillträdde tjänsten den 1 juli.

Gnestahem äger och förvaltar idag sammanlagt 943 lägenheter varav ca. 842 ligger i Gnesta tätort. Vi har också ett 20-tal kommersiella lokaler i Gnesta Kommun. Gnestahem AB har 35 anställda inom områdena ledning, förvaltning, lokalvård, kundservice och ekonomi. Gnesta Förvaltnings AB äger och förvaltar huvuddelen av Gnesta Kommuns offentliga fastigheter, såsom skolor, äldreboende, idrottshallar samt badhus och ishall.

Läs mer